Blogi

Suunnitelmat

Pitkästä aikaa taas blogin kimpussa. Ensi vuoden suunnitelmista sen verran, että heti kun kelit näyttävät suotuisilta aloitamme emojen kasvatuksen isommassa mittakaavassa, siihen palaan kun olemme päässeet konkreettisesti töihin.

Nuori pariutumaton emo asetetaan parituspesään nuorten työmehiläisten seuraan, tästä pesästä emo tekee parituslennon parin viikon aikana ja kun on munintakunnossa siirretään varsinaiseen pesään.

Toinen uusi juttu tulee olemaan rahtilinkous, siinä vaiheessa kun satokausi päättyy ja hunajan linkous alkaa. Toimimme yhteistyössä mehiläistarhaaja Timo Urmaksen kanssa ja hänen sekä hankintaan tulevilla kalustoilla, kasvatamme reippaasti kapasiteettiamme.

Tässä pari videota linkouslinjasta.  Linkolinja Linkolinja2

Talvipäivät Hämeenlinnassa

Talvipäivät vietetty. Vuoden tarhaajaksi valittiin Pentti Paala http://www.mehilaishoitajat.fi/?x118281=3902048

Ylitarkastaja Lotta Kaila Tukesilta kertoi meille torjunta-aineista ja niiden käytön valvonnasta asiaa , tästä aiheesta blogissamme ehkä myöhemmin lisää.

Immunologi Pertti Marnila Lukesta kertoi hunajan vaikutuksesta tulehduksiin ja tulokset olivat erittäin positiivisia varsinkin tattarihunajan osalta 🙂 tästäkin lisää myöhemmin.

Zlatko Tomljanovic Kroatiasta kertoi heidän mehiläishoidostaan ja saimme havaita että ongelmat ovat heillä hyvin samankaltaiset kuin meillä suomessa.

Hyvien emojen tuotanto ja pesän ominaisuuksien arviointi käytännössä. FM Lauri Ruottinen ja ELL Lassi Kauko. Tämä oli hyvin tiivis ja nopea paketti emojen kasvatuksesta ja arvioinnista, lisäksi oli puhetta emokannan rekisteröinnistä ja emojen jalostuksesta yleensä.

Varroapunkit ja esikotelomätä oli myöskin talvipäivillä paljon esillä ja keinoja niiden torjumiseen tuli ja tutkimustyö jatkuu edelleen.

Stanislav Jas  kertoi miten Brysselissä mehiläishoito on ollut esillä ja miltä tulevaisuus näyttää EU:n ja mehiläishoidon välillä.

Ana Sofia Borges Lima kertoi Portugalin mehiläistarhauksesta ja paljon asiaa Varroasta.

Pölytyspalvelut ja citymehiläiset käsiteltiin, näistäkin lisää jatkossa blogissamme.

Tri Lauri Reuter  esitelmöi aiheesta GMO ja mehiläiset, tämä oli hyvin mielenkiintoinen esitelmä ja avasi vähän enemmän sitä missä geenimuunnoksissa on kyse.

Suomen mehiläishoitajien liitto SML 100v juhlavuosi siihen palaamme vielä pitkin vuotta 🙂

Täällä kerromme toiminnastamme ja mistä ja millloin voit ostaa tuotteitamme.

Talvipäivät

Päivä meni mustialassa talvipäiviin valmistautuessa.

Illalla vielä täysi tohina kun pakataan kaikki talvipäiville myytäväksi menevä materiaali, tällä kertaa Kirsin mehiläiskorut ovat teemana ja varsinaiset hunajatuotteet jää pois.

Jatkuu…