Talvipäivät Hämeenlinnassa

Talvipäivät vietetty. Vuoden tarhaajaksi valittiin Pentti Paala http://www.mehilaishoitajat.fi/?x118281=3902048

Ylitarkastaja Lotta Kaila Tukesilta kertoi meille torjunta-aineista ja niiden käytön valvonnasta asiaa , tästä aiheesta blogissamme ehkä myöhemmin lisää.

Immunologi Pertti Marnila Lukesta kertoi hunajan vaikutuksesta tulehduksiin ja tulokset olivat erittäin positiivisia varsinkin tattarihunajan osalta 🙂 tästäkin lisää myöhemmin.

Zlatko Tomljanovic Kroatiasta kertoi heidän mehiläishoidostaan ja saimme havaita että ongelmat ovat heillä hyvin samankaltaiset kuin meillä suomessa.

Hyvien emojen tuotanto ja pesän ominaisuuksien arviointi käytännössä. FM Lauri Ruottinen ja ELL Lassi Kauko. Tämä oli hyvin tiivis ja nopea paketti emojen kasvatuksesta ja arvioinnista, lisäksi oli puhetta emokannan rekisteröinnistä ja emojen jalostuksesta yleensä.

Varroapunkit ja esikotelomätä oli myöskin talvipäivillä paljon esillä ja keinoja niiden torjumiseen tuli ja tutkimustyö jatkuu edelleen.

Stanislav Jas  kertoi miten Brysselissä mehiläishoito on ollut esillä ja miltä tulevaisuus näyttää EU:n ja mehiläishoidon välillä.

Ana Sofia Borges Lima kertoi Portugalin mehiläistarhauksesta ja paljon asiaa Varroasta.

Pölytyspalvelut ja citymehiläiset käsiteltiin, näistäkin lisää jatkossa blogissamme.

Tri Lauri Reuter  esitelmöi aiheesta GMO ja mehiläiset, tämä oli hyvin mielenkiintoinen esitelmä ja avasi vähän enemmän sitä missä geenimuunnoksissa on kyse.

Suomen mehiläishoitajien liitto SML 100v juhlavuosi siihen palaamme vielä pitkin vuotta 🙂